Communiceren
Communiceren

Communiceren

Wat maakt communiceren nou zo lastig? Wat maakt dat er ruis op de lijn komt? Communicatie is een thema wat mij dagelijks bezighoudt. En waar ik dagelijks mee bezig ben. In mijn werk als communicatietrainer en coach. In mijn privé leven als onder andere vriendin, moeder, vrouw en ondernemer.

Met behulp van onder ander het model van geweldloze communicatie kwam ik erachter dat het al begint bij simpelweg waarnemen. Leren waarnemen zonder oordeel. In plaats van ‘je luistert niet naar me’ naar ‘je zegt niks wanneer ik tegen je praat’. Het benoemen van onze behoeften is dus ook niet makkelijk en dat doen we niet voldoende. We gaan er vanuit dat de ander ons wel begrijpt. ‘Het is toch logisch dat je me hiermee helpt, je bent er nooit voor me’ naar, ik heb het nodig dat je me hierin ondersteunt en me helpt dit samen even door te nemen, want ik zie door de bomen het bos niet meer.

En zeker in de huidige tijd, met what’s app, social media is de echte verbinding, de verbinding tussen 2 mensen, de verbinding tussen hoofd en hart, een steeds grotere uitdaging. Door de vele filters die gebruikt worden en het zogenaamde perfecte plaatje communiceer je een heel ander beeld naar de buitenwereld. En verlies je de verbinding met jezelf.

Als communicatietrainer en coach leer ik jou de verbinding weer te maken, door op een verbindende manier met elkaar te communiceren maar vooral ook met jezelf. Want het begint bij jou. je hebt altijd een keuze. Je kan altijd kiezen hoe je ergens op reageert of ergens mee omgaat. Wil jij aan de slag hiermee? Neem dan vrijblijvend contact met mij op zodat wij samen de weg naar verbinding kunnen gaan ontdekken.